• LinkedIn
  • Subcribe to Our RSS Feed

Webapplicatie

Webapplicatie is een term die wordt gebruikt voor een programma dat op een webserver draait en via de webbrowser kan worden benaderd.

U zoekt een applicatie waarbij de gebruikers individueel – vanaf iedere locatie – kunnen inloggen?

Dan is een webapplicatie de ideale oplossing.

Een webapplicatie heeft enkele zeer grote voordelen ten opzichte van gewone software:

  • Overal en altijd beschikbaar, zodat je niet gebonden bent aan je PC of laptop. Internet-toegang is de enige vereiste.
  • Een nieuwe versie lanceren, met nieuwe functionaliteiten, zorgt ervoor dat iedereen onmiddellijk de nieuwe versie beschikbaar heeft.
  • De zekerheid ligt een stuk hoger. De software loopt op een server in een datacentrum, met dagelijkse backups.
  • Werkt onmiddellijk op Windows XP, Windows 7, Linux, Mac…
  • Mogelijkheid om ook speciale versies te maken voor smartphone, iPhone, iPad,…

Van nul af gebouwd

Een webapplicatie wordt maar met 1 doel geschreven. De wens van de klant vertalen naar bruikbare gegevens. Wij vertalen uw idee naar een werkend en bruikbaar stuk websoftware. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Doordat wij uw wensen zonder problemen kunnen vertalen in een technisch systeem leveren wij een systeem dan volledig aansluit op uw wensen.

Omdat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn, is het belangrijk, dat er een uitvoerig programma van eisen wordt opgesteld van uw websoftware. Wat moet het systeem kunnen en welke stappen moet het nemen? We vertellen u graag in een persoonlijk gesprek wat de mogelijkheden zijn. U kunt ten alle tijde een vrijblijvende afspraak maken.

Opbouw applicatie

Van afstand inloggen op een programma voor het uitvoeren van het werk, betekent uiteraard dat iedereen een eigen inlogcode nodig heeft die toegang geeft tot de voor hem of haar bedoelde onderdelen. Webapplicaties hebben in de regel dan ook een aanmeldpagina voor een login en een wachtwoord. Vervolgens komt de gebruiker in een overzichtspagina met keuzemogelijkheden en vandaar uit kan de gebruiker aan de slag.

Beveiligde servers en veiligheid informatie

Uiteraard draaien alle webapplicaties bij ons op beveiligde servers. Veiligheid is namelijk een essentie!  Zeker wanneer het om gevoelige informatie of bedrijfsinformatie gaat. Daar houden wij zeker rekening mee.

Webapplicatie laten bouwen of standaard webapplicatie?

U kiest voor een webapplicatie? Gefeliciteerd! U hebt al één stap gezet. De vraag is nu of u een applicatie op maat nodig hebt of start met een standaard webapplicatie die in de tijd aangepast kan worden aan uw specifieke wensen en eisen. Deze vraag beantwoorden wij samen met u in een vrijblijvend gesprek waarna wij een plan van aanpak opstellen met heldere deadlines. Vervolgens gaan wij aan de slag